univerholz@gmail.com +36/30-2292-114

Slide background

MÉLYKÚT CSALÁDI HÁZ

1,6x2,4 (2,6) m-es modul méretű elemek

Tetszés szerinti méret

Teljesen téliesített

5 év teljeskörű garancia

Ingyenes tanácsadás

Akkár a tervezéstől a beköltözésig

Slide background

Horgásztanya

120 m2-es faház

3 rétegű üvegezéssel készült nyílászárók

Tetszés szerinti méret

5 év teljeskörű garancia

Ingyenes tanácsadás

Akkár a tervezéstől a beköltözésig

Faházak

ERDÉRT tipusházak


E-16 Hétvégi ház

16 m2-es faház, ami lakhatásra nem alkalmas.
Beton vagy fapadló szerkezetre állított 8 cm vázszerkezet, teljes vastagságában kőzetgyapottal szigetelve.
Belül gipszkarton kívül lambéria vagy nemes vakolat borítással.
A tetőszerkezete szeglemezes tartó. A mennyezet gipszkartonnal borított, fölötte a vázköz szigeteléssel van kitöltve. A tetőhéjazat cserepes lemez.
Nyílászárók: 3 rétegű üvegezéssel készülnek.

ÉPÍTÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS

Tervezési program

A tervezési program meghatározó eleme, hogy olyan modern épületet hozunk létre, amely megfelel egy korszerű üdülő épület igényeinek. Az épület geometriáját tekintve földszintes kialakítású, magastetővel készülő könnyűszerkezetes épület. Az épület szerkezetét tekintve az ERDÉRT MULTI-MODUL típusú favázas épület építési előírásai a mérvadók,

TERVEZETT ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉG

A mai kor követelményeinek, megfelelően, egy könnyű szerkezetes épület készül. Az épület tervezésére az övezeti és egyéb vonatkozó előírások, valamint az OTÉK 50. § (2) bekezdésében előírtak betartása mellett, a megrendelő igénye alapján került sor.
Az építmény tervezésekor alkalmazott műszaki megoldások megfelelnek az OTÉK 50. § (3) bekezdésében meghatározott követelményeknek (állékonyság és mechanikai szilárdság; tűzbiztonság; a higiénia, az egészség- és a környezetvédelem; a biztonságos használat; a zaj és rezgés elleni védelem; az energiatakarékosság és hővédelem; az élet- és vagyonvédelem; a természeti erőforrások fenntartható használata).
 • Állékonyság és mechanikai szilárdság: a betervezett anyagok megfelelnek a 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendeletben előírt követelményeknek, a vonatkozó nemzeti szabványoktól eltérés nem történik.
 • Az épületbe zajforrás illetve rezgést okozó berendezések nem kerülnek.
 • Az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 8. melléklet 1.1.10 rendeletében leírtakra az épület építészeti műszaki dokumentáció elkészítése során az érdekelt szakhatósággal, és közmű szolgáltatókkal egyeztetve a tervek megfelelnek az elvárásoknak.
 • Az épület tervezésére az övezeti és egyéb vonatkozó előírások, valamint az OTÉK 50. § (2) bekezdésében előírtak betartásra mellett, a megrendelő igénye alapján kerül sor.
 • A fent meghatározott követelményeket a magyar nemzeti szabályok alapján teljesítjük.

Az építményt és annak részét, szerkezetét, beépített berendezését és vezetékrendszerét úgy tervezzük, hogy azok karbantartása, korszerűsítése, esetleges csere céljából – a csatlakozó szerkezetek állékonyságának veszélyeztetése nélkül – hozzáférhetők legyenek, valamint azok a magyar nemzeti szabványok által megkövetelt biztonsággal feleljenek meg a tervezett vagy becsült élettartamuk alatt – a rendeltetési céljuknak megfelelő biztonsággal – az állékonyság és a mechanikai szilárdság, valamint a rendeltetésszerű és biztonságos használat követelményeinek, nyújtsanak védelmet a várható hatások okozta ártalmak ellen az építmény rendeltetésszerű használata során, valamint feleljenek meg és álljanak ellen a várható mértékű terheléseknek, hatásoknak.

Az építményt és annak részeit a rendeltetési céljának megfelelően, és a helyszíni adottságok figyelembevételével valósítjuk meg, úgy hogy az:

 • nem akadályozza a szomszédos ingatlanok és építmények, önálló rendeltetési egységek rendeltetésszerű és biztonságos használhatóságát,.
 • méreteivel, elhelyezésével, építészeti kialakításával illeszkedik a környezet és a környező beépítés adottságaihoz,
 • nem korlátozza a szomszédos telkek beépítését,
 • nem károsítja a szomszédos beépítést és annak építészeti jellegzetességeit,
 • lehetővé teszi az építészeti örökség és az építészeti értékek megóvását,
 • az építmény elhelyezési módja, beépítési magassága, homlokzata, tetőzete és azok kialakítása lehetővé teszi a településkép és a környezet előnyösebb kialakítását, a táj és településkép értékeinek érvényesülését,
 • építészeti megoldásával - szándékaink szerint - hozzájárul a táj- és a településkép esztétikus alakításához.

Állékonyság és mechanikai szilárdság: a betervezett anyagok megfelelnek a 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendeletben előírt követelményeknek, a vonatkozó nemzeti szabványoktól eltérés nem történt.

ÉPÜLETSZERKEZETI LEÍRÁS

Alapozás
Az alapozás módjáról illetve az alapozás kialakításáról az épület korából és a meglévő szerkezet vastagságából, szerkezeti kialakításából lehet következtetni. Az épület alatt beton sávalapozás készülhetett 40-50 cm-es szélességben és kb. 80 cm-es magassági mérettel.

Falszerkezetek
Az új homlokzati falak könnyűszerkezetes falrendszerből készülnek, ÉMI engedéllyel. A belső hőszigetelő mag szélesített borda vázzal, készül, a jobb hő technikai tulajdonságok miatt. A belső válaszfalak KNAUF szerelt falak, CW 75-ös profillal, 2x2 réteg 12,5 mm–es gipszkarton burkolattal és 5 cm ISOVER AKUSTO hőszigeteléssel. A vizes helyiségekben impregnált gipszkartont kell alkalmazni.

Kémény
Az épületben kémény igény esetén készül.

Födémszerkezet
Az épületben külön födém szerkezet nem készül. A héjazatot alátámasztó fa szeglemezes tartóhoz erősített függesztett rendszerű KNAUF álmennyezet készül.

Tetőszerkezet
Statikus kiviteli tervek és gyártmányterv szerinti fa szeglemezes tartók készülnek. A tartókra lécezés, ellenlécezés és cserépfedés, vagy cserepeslemezfedés készül a tervezett metszetek tervlapon megadott rétegrendekkel. Az új csatornák TERRÁN ereszcsatorna rendszerből készülnek, RAL 8004 színben.

Nyílászárók
Az új nyílászárók egyedi és típus hőszigetelt üvegezésű fa vagy műanyag profilú nyílászárók, 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel készülnek, Ug=06 W/m2K értékkel. Külső-belső oldalon szín azonos fa párkánnyal és könyöklővel. A belső ajtók típus fa ajtók.

Szigetelések
A vizes helyiségek padlóburkolata alatt, üzemi és használati víz elleni szigetelést kell készíteni MAPEI Mapelastic kenhető vízszigetelésből, MAPEI Mapeband hajlaterősítéssel.

Burkolatok
Az alaprajzon és a metszeteken feltüntetett burkolatok készülnek. Az épület vizes helyiségében burkolat készül A hidegburkolatú helyiségek padló burkolatát flexibilis ragasztóba kell rakni. A burkolatba dilatációs profilokat kell beépíteni. Az aljzat kialakításánál a dilatációkat a burkolattal azonos helyen kell kiépíteni. A padlóburkolatokhoz használt fugázó anyagok szintén flexibilis tulajdonságú anyagok legyenek.

Felületképzés
A homlokzatokon a fa burkolat natúr lazúrozott, vagy nemesvakolat rendszer készül egyedi kivitelben. A belső gipszkarton falfelületeken glettelés után 3 rtg diszperziós festés készül.

Betervezett építési termékekre vonatkozó teljesítményjellemzők
A tervezett épületszerkezetek, beépítési megoldásuk a megrendelői igényeknek megfelelően az épület jó minőségét, az üzemeltetési költségek alacsony szinten tartását szolgálják. A műszaki leírásban, költségvetésben, rétegrendekben nevesített, konkrét termékek mindegyike megfelel a fenti elvárásnak. A betervezett falszerkezetek, álmennyezetek, nyílászárók, víz- hő és hangszigetelési rendszerek a hazai építőanyag piacon beszerezhető, jól ismert, minősített, magas műszaki színvonalú és rendszer elven működő termék. A tervben meghatározott termékek műszaki teljesítménye az elvárt teljesítményérték. Kiváltásuk más termékkel, szerkezettel csak az esetben lehetséges, ha a helyettük javasolt termék műszaki teljesítménye az ajánlatot tevő által igazolt módon eléri, vagy meghaladja a betervezett termékét.

Scroll to Top